Helyreállító (egyensúlyba hozó) csoport 2.

Kang Li

Fő összetevői:
szója-izoflavon
Tulajdonságai:
A „szou” kínai szó nagy babot jelent. A szója hazája Mandzsúria, Kína északkeleti részén található. A kínaiak már időszámításunk előtt számos gyógyszert találták fel e növény alapján. A szója a béke és jólét szimbóluma volt. Európába először a XVI. század végén jutott el.
Szójában található izoflavonok számos hasznos hatással rendelkeznek:
A szervezetben át tudnak alakulni fitoösztrogénné, ami nagyon fontos a nők egészsége szempontjából. A nők életében két kellemetlen szituáció lehet: amikor magas az ösztrogénszint, és amikor hirtelen csökken. Az első szituáció általában a középkorúaknál alakul ki, és növeli az emlők betegségeinek, a tejmirigyrák és a fibromióma kialakulásának kockázatát. Mivel a szója-izoflavon az ösztrogénhez hasonló molekuláris szerkezettel rendelkezik, így kapcsolódhat az ösztrogén receptoraihoz, aminek eredményeképpen intenzívebben kiürül a szervezetből, normalizálódik a petefészek termelése, így csökken a megbetegedés veszélye.
A második helyzet 40 éves kor után alakul ki, amikor a petefészek tevékenysége lassul. Ez klimaxos tünetekhez, idegzavarokhoz, öregedéshez és csontritkuláshoz vezet. A szója‑izoflavon, mivel természetes alapú anyag, jól pótolja a hormonhiányt a női szervezetben, viszont nincsenek mellékhatásai, mint a hormonkészítményeknek. A japán és kínai nőknél gyakorlatilag nem tapasztalhatóak a klimaxos tünetek, mert ők naponta 80-100 g szója alapú élelmiszert fogyasztanak.
Megelőzi a rákos betegségeket, mert elnyomja azokat az enzimeket, amelyek a daganatos sejtek osztódási sebességét szabályozzák, ezenkívül fékezi a vérerek növekedését a daganaton belül
Erősíti a csontszövetet, fokozza a csonttermelést, megakadályozza a kalciumvesztést.
Fékezi az érfalon keletkező szklerotikus lerakódásokat, szabályozza a vér koleszterinszintjét, csökkenti a trombózis veszélyét.
Csökkenti a vércukor szintet.
Normalizálja a máj és vese működését.
Erős antioxidánsként működik.
Stimulálja sperma termelését, helyreállítja a prosztata és a herék sejt- és szövetszerkezetét és működését.

Nőgyógyászati problémáknál a legjobb hatás akkor érhető el, ha a ciklus első felében szedjük.
Klimax esetén kéthetes időszakokban ajánlatos szedni egy éven keresztül, vagy folyamatosan.

Kiszerelés: 60 kapszula/doboz
Adagolás:
7-10 éves gyerekek (a nemi fejlődés lassulása lányoknál): 1 kapszula háromnaponta, 2-3 hónapon keresztül
10-13 éves gyerekek (a nemi fejlődés lassulása lányoknál): 1 kapszula kétnaponta, 2-3 hónapon keresztül
13-16 éves lányok: naponta 1 kapszula 2 héten keresztül, a havi ciklus első felében, 17-19 óra között, 3-6 hónapon keresztül
felnőttek: napi 2x1 kapszula, nők – két hét szedés, két hét szünet; férfiak – folyamatosan, 3 – 6 – 12 hónapon keresztül, a betegség súlyosságától függően.

Ára: 9.400 Ft

Fokhagymaolaj


A fokhagymaolaj zselatin kapszulában olyan természetes alapú termék, amely kifejezett antibakteriális és szívvédő jelleggel bír.
Az emberek megelőzési céllal a fokhagymát ötezer éve alkalmazzák. Ennek a szernek a megbízhatósága és hatékonysága mindenki számára ismeretes, azonban íze és kellemetlen szaga miatt kevesen vannak, akik ételként fogyasztják. A jelenlegi kutatások szerint a fokhagyma gyógyhatása az olajtartalom 0,002%‑nyi részében összpontosul. A tudósok képesek a legmodernebb technológia segítségével kivonni a fokhagymából a fokhagymaolajat, ez már nem kellemetlen szagú, és mindenki számára nagyszerű, hatékony gyógyterméket jelent. (három kapszulányi fokhagymaolaj tíz fejnyi fokhagymának felel meg).
Tulajdonságai:
Antibakteriális és parazitaellenes hatással rendelkezik. A kutatások bebizonyították, hogy a fokhagymaolaj megsemmisíti a kórokozó bélflórát, a tbc, a kolera, a hastífusz kórokozóit, különböző élősködőket, valamint megelőző szerként szolgál a bélfertőzéses megbetegedések ellen, súlyos és krónikus hasmenés esetén
Hatékony a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésekor. A fokhagymaolaj trombózisellenes hatással rendelkezik, hatékony a magas vérnyomás csökkentésében.
Megakadályozza a rákos megbetegedések kifejlődését
A szerves germánium sokkal több a fokhagymaolajban, mint más növényekben, úgyszintén gazdag szelénben és karotinban, amelyek fékezik a rákos sejtek növekedését és fejlődését.

Kiszerelés: 60 kapszula/doboz
Adagolás: 2 kapszula/naponta háromszor
Ára: 9.100 Ft

Cordyceps

 

Fő összetevői:
cordyceps micélium fermentált pora
mannitol
adenozin
Tulajdonságai:
Cordyceps:
1200 éve a kínai nemzeti fitoterápiás gyógyszerészet hagyományos gyógyszere. Szokatlan létformájának köszönhetően hatalmas túlélési képességgel rendelkezik. Több irodalmi forrásban említik, hogy „a biológiai ciklusa egyik részében a Cordyceps növényként létezik, a másik részében rovarként”. Valójában, a Cordyceps nem tartozik sem a növényekhez, sem a rovarokhoz. A biológusok a Föld élő organizmusait négy kategóriába sorolják:
kifejlett sejtmaggal nem rendelkezők (kékeszöld vízinövények)
gombák
növények
állatok, ide tartoznak a rovarok és az ember is

A Cordyceps gombákhoz tartozik. Nem nemi úton szaporodik, amikor a szaporodás a női és a hímsejt összeolvadásával történik, mint például a növényeknél, hanem egy sejten belül hordozza mindkét nem jellegét. Olyan helyeken lakik, ahol megfelelő körülményeket talál a fejlődéséhez és táplálkozásához (magas hegyek Kínában és Tibetben 3500 méter felett). Nyáron gombaként él, amely sötétbarna színű apró fűre emlékeztet. Nehezen lehet észrevenni a virágos réten. Amikor megérnek a spórái, kilövi őket, és megtelepszenek az ott élő „denevérlepke” lárváin, ezeken élősködnek. Ettől a pillanattól kezdődik a Cordyceps életének második ciklusa. A lárva földbe ássa magát. A gomba micéliuma kezd benőni a lárva testébe és kiszívja belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárva burok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. A kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílásain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése: „Dun csun hszia cao”, ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű. A Cordyceps teste tápanyagokban és a magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.

E természeti csodának a hatásköre rendkívül széles:

- mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)
- szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben
- csökkenti az immunrendszer túltengését az immunokompetens szervek működésének normalizálásával
- gyulladásgátló hatású
- növeli a szervezetünk ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai - megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású
- aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat
- serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápiák mellékhatásait
- szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését
- javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
- csökkenti a lipidszintet és a koleszterinszintet a vérben
- szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben

Mannitol:
Energetizáló, tonizáló komponens, növeli a vizelet mennyiségét, mert erős vizelethajtó.
Adenozin:
Az adenozin-trifoszfátsav szerkezeti eleme, amely részt vesz az anyagcsere minden folyamatában, energiaforrás, nagy a jelentősége az izom működésében.
 
Kiszerelés: 100 kapszula/doboz
Adagolás:
gyermekeknek 10 éves korig: ½-1 kapszula naponta 7-14 napon keresztül
gyermekeknek 12 éves korig napi 1 kapszula
kamaszoknak: 1-2 kapszula naponta egyszer
felnőttek: megelőzés céljából: naponta 1 kapszula; gyógyítás céljából: első héten 1 kapszula naponta kétszer, utána 1 kapszula naponta. Szükség esetén az adagot növelni lehet naponta 4 kapszuláig.

Alkalmazása:

A várható elalvás előtt 1-2 órával, alaposan szétrágva a tablettát, ½ pohár meleg vízzel lenyelni.

Kúra időtartama: 1-2 hónap

Ára: 12.000 Ft

Veican


Fő összetevői:
 
búzacsíraolaj
nagy tisztaságú lecitin
béta-karotin

Tulajdonságok:

Búzacsíraolaj:
Speciális technológiával nyert olaj, amely teljes egészében megőrzi az összes komponens tápértékét. Rendkívül gazdag vitaminokban, ásványokban, aminosavakban, klorofillben, többszörösen telítetlen zsírsavakban és más biológiailag aktív anyagokban. Más növényi olajokkal összehasonlítva a búzacsíraolaj tartalmazza a legtöbb E-vitamint.

Lecitin:
A sejtmembrán, különösen az agysejtek, a máj-, és vesesejtek membránjainak a szerkezeti eleme; az idegszövet tartalmazza a legtöbb lecitint
Szükséges a magzat agyának rendes kialakulásához és fejlődéséhez, a gyermekek jó memóriájához, az öregkori elbutulás megelőzéséhez; Parkinson-kór esetén; az acetilkolin előfutára, amely az idegimpulzusok legfontosabb közvetítője
Részt vesz az anyagcserében és az E-vitamin cseréjében
Csökkenti a vér koleszterinszintjét és megakadályozza annak lerakódását az érfalakon
Segíti a máj és a vese normális működését; megelőzi a májcirrózis kialakulását; elősegíti a máj regenerálódását az alkohol hatása után
Növeli az ellenálló képességet és akadályozza a rákos sejtek növekedését
Biztosítja a bőr egészséges kinézetét; megakadályozza a zsírmirigyek túlzott aktivitását

Béta-karotin:
Az A-vitamin provitaminja. A szervezet növényi élelmiszerrel jut hozzá, főleg sárga, narancssárga és piros színű gyümölcsökkel és zöldségekkel (pl. sárgarépa). A szervezetben a béta-karotin csak szükség szerint alakul át A-vitaminná, ezért a fogyasztása nem hordozza magában a túladagolás veszélyét és a méreganyagok felhalmozását, ahogy ez az A-vitamin túladagolása esetében megfigyelhető, különösen szintetikus A-vitamin esetében ez nagyon veszélyes.

A béta-karotin az A-vitamin minden tulajdonságával rendelkezik:

Erős antioxidáns
Serkenti az immunrendszert, lerövidíti a betegség időtartamát
Fontos szerepet játszik a kötőszövet alakulásában, amely része a bőrnek, mirigyeknek, nyálkahártyáknak, amelyek kibélelik a légző, emésztő- és urogenitális rendszereket
Egészségessé teszi a bőrt, a körmöket és a hajat
Elősegíti a sebek és fekélyek gyors gyógyulását
Erősíti a fogakat és a csontokat
Serkenti a csontszövet növekedését és a szervezet normális fejlődését
Ellenáll a rákkeltő anyagok bomlasztó hatásának, nagy adagokban képes csökkenteni a daganat méretét
Csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát
Erősíti a nemi hormonok működését, serkenti az ösztrogének (női nemi hormonok) termelését; elősegíti a menstruációs fájdalmak megszüntetését
Részt vesz a látópigmentek képződésében; akadályozza a farkasvakság kialakulását, a látás gyengülését
Hatással van a pajzsmirigy és a mellékvese működésére
Véd a környezet és a napsugárzás káros hatásaitól
Elősegíti a terhesség és a szoptatás normális lefolyását

Kiszerelés: 100 kapszula/doboz
Adagolás:
gyermekek 10 éves korig: 1 kapszula hetente 2-szer
gyermekek 14 éves korig kétnaponta 1 kapszula
felnőttek: 1-2 kapszula naponta

Kúra időtartama: 1-3 hónap

Ára: 7100Ft

Ican


Fő összetevői:

- megnövelt mennyiségű béta-karotin (a Spirulinához képest), az egész tartalom 88%-a
ötlevelű kinosztemma
- C-vitamin
- teopolifenol
- mikroelemek

Tulajdonságai:

Béta-karotin:
Lásd Veican.
Ötlevelű kinosztemma:
Kína hegyi erdeiben honos liánfajta. A leveléből 84 szaponint sikerült elkülöníteni, adaptogén hatású anyagok. Erősebb, mint a ginzeng.
Kinosztemma:
A következő esetekben alkalmazható:
Gyulladásos folyamatok fékezése
Lázcsökkentés
Ételmérgezések ellenszereként
Korai öregedés megelőzése
Ellenálló-képesség növelése
A szervezet tonizálása és az állóképesség növelése
A daganatos betegségek fékezése és megelőzése
Nyugtató és fájdalomcsillapító gyanánt
A vese, a máj és a nemi szervek funkciói növelése
A vércukor és lipid szintjének csökkentése
Mindenféle anyagcsere fokozása (fehérje, zsír és szénhidrát).
Az agykéregsejtek működésének serkentése
Antioxidánsként, mert a szaponinok megkötik a szabad gyököket és kiürítik a szervezetből, ezzel biztosítják a sejtek normális működését

Erős antioxidáns, a zöldteában található.
1. Aktivizálja a sejt anyagcsere folyamatait
2. Növeli az ellenálló-képességet
3. Lassítja az öregedést
4. Növeli a hajszálerek áteresztőképességét
5. Szabályozza a vér koleszterinszintjét
6. Csökkenti az artériás vérnyomást
7. Megelőzi az érelmeszesedést és a trombózist
8. Növeli a sejtek oxigénellátását, mert serkenti a mitokondriális légzést (mitokondrium – olyan sejtrész, amely a sejtlégzésért felel)
Mikroelemek:
Lásd: Biocalcium

Hatásai:

Az összetételének köszönhetően az Ican:
Szabályoz minden folyamatot, amely összefügg a kötőszövet táplálásának és termelésének zavaraival
Normalizálja a vízcserét sejtszinten
Erősíti a pangó nyirok mozgását
Javítja a szervek és a szövetek mikrocirkulációját, az agyban és a szívizomban is
Aktivizálja a zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok cseréjét
Növeli az ellenálló képességet, mert elősegíti a fehérvérsejtek és az antitestek termelését
Növeli a nemi mirigyek működését, férfiaknál potencianövelő
Szabályozza a neuroendokrin rendszert
Csökkenti a fájdalomszindrómát
Növeli a hajszálerek rugalmasságát, megelőzi a vérrögök kialakulását
Lassítja az öregedés folyamatát, akadályozza az apró ráncok alakulását, a haj őszülését
Jótékony hatással van az agyműködésre (harmonizálja a pszichés állapotot: egyidejűleg élénkítő és nyugtató hatású)
Élénkíti a szervezetet; növeli az állóképességet, a stressztűrő képességet, valamint a fronthatást tűrő képességet
Baktériumölő hatású
Növeli a tüdő szellőzését; növeli a szervezet állóképességét oxigénhiányos körülmények között
Elősegíti a méregtelenítést, segít kiüríteni a rákos sejtek bomlási termékeit, a baktériumok és a vírusok által termelt toxinokat, gyógyszermaradványokat stb.

Kiszerelés: 150 kapszula/doboz
Adagolás:
gyermekek 12 éves korig: 1 kapszula minden másnap
gyermekek 14 éves korig: 1 kapszula naponta
felnőttek:
1. hét – 1 kapszula naponta
2. hét – 1 kapszula naponta 2-szer vagy egyszerre 2 kapszula
3. hét – 1 kapszula naponta 3-szor vagy 2-szer (1+2 kapszula)
A nap első felében (18 óráig) kell bevenni. A kapszulát egy pohár tiszta langyos vízzel kell bevenni. 

Kúra időtartama: 1-3 hónap

Ára: 11.000 Ft