Helyreállító (egyensúlyba hozó) csoport 1.

Cholican


Ára: 17.000Ft


Fő összetevője:
reszveratrol

Tulajdonságai: Biotechnológiai termék, kizárólagos gyártója a Tiens cég.
A Cholican a vörös szőlő magjának és vesszőjének kivonatából készül.
Az egyik alapvető hatóanyaga a reszveratrol, amelyet a szőlőmag tartalmaz.
Egy Cholican kapszulában több reszveratrol található, mint egy üveg minőségi vörösborban, ahol csak 2 mg van.
A reszveratrol a következő tulajdonságokkal rendelkezik: 
A legerősebb antioxidáns, 4-5-ször erősebb a béta-karotinnál, 50-szer erősebb az E-vitaminnál, 20-szor erősebb, mint a C-vitamin, az A-vitamin, a szelén és a cink.
Megköti és eltávolítja a szervezetből a szabad gyököket. A szabad gyökök nagy aktivitású molekulák, amelyek folyamatosan képződnek a szervezetben. Keletkeznek még a dohányzás, mérgező anyagok belégzése, túlzott napozás és sportolás eredményeképpen. Sőt, normális anyagcsere, étel és a levegő is a szabad gyökök keletkezését okozza.
A szabad gyökök pusztítják a sejtfalat, ezzel felborítják a sejt funkcióját, ami a pusztulásához vezet.
A szabad gyökök következményei:
-felgyorsul az öregedés a folytonos sejtvesztés következtében
-sérül a DNS szerkezete (öröklődési információ hordozója), és az egészséges sejtek termelése zavart szenved, ami a daganatos folyamat kialakulásához vezethet
-a különböző szervek szöveteiben a molekulák összetapadnak (például, a bőr fehérjéi, ennek következtében a bőr rohamosan elveszíti a rugalmasságát, durva, petyhüdt és ráncos lesz)
-a sejtek elveszítik a szomszédos sejtek felismerésének képességét, ennek eredményeképpen ellenőrizetlen a növekedésük, rossz- és jóindulatú daganatok képződnek
-csökken a szervezet ellenálló képessége

A reszveratrol normalizálja a vér lipidszintjét (pl. koleszterin). A koleszterin májban keletkezik, és étellel jut be a szervezetbe. Nem oldódik a vérsavóban vagy a vérplazmában, hanem külön hordozó, a lipoprotein (lipid + fehérje) segítségével kering a vérben.
A lipoproteinnek több fajtája létezik:
-triglicerid (emulziós részecskékből és rendkívül kissűrűségű lipoproteinokból)
-kis sűrűségű lipoproteinek
-nagy sűrűségű lipoproteinek

A koleszterin nagy része a kis sűrűségű lipoprotein segítségével kering a vérplazmában. Éppen ez a vegyület okozza az érelmeszesedést. Ez a koleszterin képes lerakódni az erek falaira, és infarktusokat, agyvérzéseket, emlékezőképesség rosszabbodását stb. okozhatja. A kis sűrűségű koleszterin magas koncentrációja maga után vonja a nagy sűrűségű koleszterin alacsony szintjét, amely éppen erős jótékony hatással van a szervezetre:
-a sejtmembrán szerkezeti eleme, részt vesz az idegsejtek és az agysejtek működésében
-szükséges a nemi hormonok és a mellékvese hormonjainak a termeléséhez
-szükséges az epesavak termeléséhez
-a reszveratrol jelentősen csökkenti kis sűrűségű koleszterinszintet a vérben, ezzel növeli a nagy sűrűségű koleszterin szintjét
-fenntartja a trombociták normális működőképességét, elősegíti a vér viszkozitásának csökkenését, ezzel javul a vérkeringés, rugalmasak maradnak az erek
-gyulladásgátló és baktériumellenes hatású
-hatékony kozmetikai szer, fenntartja a bőr simaságát és rugalmasságát, akadályozza a korai öregedését, képes regenerálni a kollagénszálakat és serkenti a növekedésüket; helyreállítja a hervadt bőr fiatalságát
-antiallergén hatású, semlegesíti a hisztamint
-javítja az emlékezőképességet, növeli a szervezet állóképességét a stresszel szemben
-csökkenti a vércukorszintjét, és nagyon hatásos retinasérülések, a cukorbetegség és magas vérnyomás kezelésében
-javítja a látást
-helyreállítja a sérült gének szerkezetét, ezzel akadályozza cukorbetegség és a magas vérnyomás öröklődését.


Kiszerelés: 60 kapszula/doboz (Egy kapszula 2,5 mg reszveratrolt tartalmaz.)
Adagolás: A kapszulát egy pohár tiszta langyos vízzel bevenni
gyermekek 14 éves korig: 1 kapszula naponta
felnőttek:
Megelőzésképpen: 
1 kapszula naponta
Kezelés céljából:
1.hét: 1 kapszula naponta
2.hét: 1 kapszula naponta 2-szer vagy, egyszerre 2 kapszula;
3.hét: 1 kapszula naponta 2-3-szor. 
Rendhagyó esetekben vagy rákos betegség esetében az adag növelhető napi 15 kapszuláig.

Kúra időtartama: 1-3 hónap

Ára: 17.000Ft


Ligetszépe olaj

Ára: 9.000 Ft


Tulajdonságai:
A ligetszépe egy fűfélékhez tartozó növény, amely Kína északkeleti részén nő. Az olajat a növény magvaiból, modern hidegsajtolásos módszerrel préselik ki.
A ligetszépeolaj zselatinkapszulában kapható érelmeszesedés-gátló, szívvédő hatású természetes alapú termék, amely szükséges a sejtmembránok felépítéséhez és a hormonális egyensúly biztosításához.
A ligetszépeolajnak, amely gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, a fő összetevője a gamma-linolénsav. Ez egy pótolhatatlan többszörösen telítetlen zsírsav, amely az emberi szervezetben nem képződik, és az étellel kerül be. A kutatások bebizonyították, hogy a gamma-linolénsav részt vesz a prosztaglandinok termelésében (amelyek a női szervezet fontos fiziológiai szabályozói), valamint fontos szerepet játszanak a prosztaglandin alapú anyagcsere egyensúlyának kialakításában. A nőknél a fiziológiai menstruációs ciklus minden mellékhatás nélküli fenntartása érdekében meghatározott mennyiségű gamma-linolénsavat be kell vinni. A gamma-linolénsav fontos összetevője a sejtfalnak. Ha kevés van belőle, felbomlik a vízháztartás egyensúlya, kiszáradáshoz, allergiához, sőt ekcémához vezethet.
A ligetszépeolaj nagymennyiségű alifás olajat tartalmaz, ezek csökkentik a vér lipidszintjét. A gamma-linolénsav visszatartja a zsírsejtek növekedését és elősegíti azok felbomlását, ez fogyáshoz vezet. Egyszóval, a gamma-linolénsav egy nutritív anyag, amely a szervezet egészségét tartja fenn, jótékony hatással van a nők menstruációs ciklusának felbomlása esetén, kozmetikai hatása is van, segít megszabadulni a felesleges súlytól. Ez a szer nagyszerű hatással van a középkorú nők egészségére.

Kiszerelés: 60 kapszula/doboz
Adagolás: 
Napi 3-6 kapszula evéskor
Megelőzési kúra: Egy csomag évente 2-3 alkalommal.

Ára: 9.000 Ft

Propolisz

Ára: 6000 Ft

Fő összetevői:
- propolisz kivonat
- közönséges bogáncs kivonat
- C-vitamin
Tulajdonságai:
Propolisz:
Egy olyan anyag, amelyet méhek állítanak elő a növények virágporából és felső álkapcsuk mirigyének váladékából. 65%-a illóolaj, igen gazdag aminosavakban, vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, cinkben, szelénben, vasban és egyéb, összesen közel 30 féle nyomelemben.
Több mint két évezrede sikeresen alkalmazzák a gyógyászatban, ugyanis:
- Kifejezetten jó baktériumölő és gyulladásgátló hatású; fokozza az alkalmazott antibiotikumok - hatékonyságát, egyes esetekben pedig sikeresen helyettesíti azokat
- Fájdalomcsillapító hatású
- Erősíti az erek falait, alvadásgátló hatással rendelkezik
- Javítja a vér mikrocirkulációját
- Ösztönző hatást gyakorol a sejtek regenerálódására
- Megakadályozza a C-vitamin oxidálását
- Erősíti a kötőszövetet, csökkenti az egyes porcszövetek és a sejtközti szövetek felbomlását előidéző enzimek aktivitását
- Jótékony hatással van a fogzománcra; megelőzi a fogkő kialakulását
- Ösztöntő hatással van több belső elválasztású mirigy, többek között a csecsemőmirigy, a mellékvese és a nemi mirigyek működésére, szabályozza a dülmirigy és a pajzsmirigy működését
- Tonizáló (erősítő) hatást gyakorol a szervezetre
- Fokozza az immunrendszer működését
- Csökkenti a fáradtságot és a fáradékonyságot
- Szabályozza a glükóz szintjét a vérben
Közönséges bogáncs:
Európában régóta „az énekesek növényének” számít, ugyanis különleges, a flavonokhoz és a cserzőanyagokhoz hasonló összetevői révén jótékony hatással van a torok és a felső légutak nyálkahártyájára.
Az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:
- Kitűnő gyulladásgátló
- Szabályozza a máj és a lép funkcióját
- Csökkenti a viszketegséget és az égésérzetet
- Elősegíti a szövetek megújulását ekcéma és fekély esetén
Alkalmazása belsőleg:
A szájüreg és a torok gyulladásos folyamatai esetén egész nap folyamán szedhető, a többi esetben az érintett szerv meridiánja aktivitásának ideje alatt. A tablettákat ajánlatos nem vízzel bevenni, hanem teljesen és hosszasan elrágni.
Helyileg és külsőleg:
Bőrbetegségek esetén: 1-3 tablettát összetörni, feloldani gyenge antilipid vagy fogyasztó teával. Az így kapott pépet 5-20 percre (az egyéni érzékenységtől függően) felvinni a sérült bőrfelületre. Teával kell lemosni.
Nőgyógyászatban (csak orvosi felügyelet mellett): 1-2 tablettát összetörni, feloldani antilipid teával, a pépbe mártott tampont antilipid teával (1 tasak 1 liter vízre) való öblítés után felhelyezni a hüvelybe.

Kiszerelés: 60 kapszula/doboz
Adagolás: 
10 éven aluli gyermekek: 1 tabletta naponta 2-3-szor
14 éven aluli gyermekek: 1 tabletta napi 4-5 alkalommal
felnőttek: 2 tabletta napi 3 alkalommal vagy 1 tabletta napi 6-10 alkalommal Kúra időtartama: 7-30 nap
A kezelés időtartama a betegség súlyosságától függ. A kezelések minimális száma 10 (naponta vagy minden másnap).

Ára: 6000 Ft